Multiservice de Graaf sinds 2013

Wilt u groener gras dan bij de buren? Neem dan contact op met Maaiservice de Graaf voor preventief onderhoud aan uw gazon. Een groen gazon zonder zorgen. Dat is onze expertise. Dat is waar wij voor staan.

Maaiservice De Graaf
0627433539

Januari: Zo lang het vriest of sneeuwt kunt u beter zo weinig mogelijk over het gazon lopen, daardoor kan het namelijk beschadigen. Strooi in januari (als er geen sneeuw is) kalk om de vorming van mos tegen te gaan.

Februari: Je kunt nog steeds kalk strooien tegen mosvorming.

Maart: In maart moet je het gazon verticuteren. Het gras begint dan al een beetje te groeien, begin daarom ook met bemesten. Het gazon moet bijna elke maand in het voorjaar en de zomer bemest worden.

April: Het gras bemesten, en eventueel kale plekken bijzaaien en graskanten bijsnijden. Vanaf half april tot eind mei kunt u ook beginnen met het gras zaaien als u een nieuw gazon wilt aanleggen. Doe dit alleen als de temperatuur boven de tien graden uitkomt. De koude nachten kunnen ervoor zorgen dat het gras niet goed kiemt, daarom kunt u er ook voor kiezen om in de nazomer (half augustus tot eind oktober) te zaaien.

Mei: Bemesten en vanaf nu tot oktober wekelijks grasmaaien. Ook kunt u tot eind mei een nieuw gazon inzaaien.

Juni: Gazon bemesten en wekelijks grasmaaien. Bij droog weer is het beter om uw gazon te sproeien.

Juli: Wekelijks grasmaaien. Maai als het gazon erg droog is het gras wat minder kort.

Augustus: In deze maand kunt u het gazon voor de tweede keer van het jaar verticuteren. Ook kunt u kale plekken bijzaaien  en moet u nog steeds wekelijks blijven grasmaaien. Daarnaast is het vanaf half augustus tot eind oktober een prima periode om een nieuw gazon te zaaien. U kunt dan wel pas het volgende jaar van je gazon genieten.

September: Het gazon moet in september nogmaals bemest worden en wekelijks gemaaid. Daarnaast kan er nog steeds grasgezaaid worden.

Oktober: In deze maand mag het gazon voor de laatste keer van het jaar gemaaid worden.

November: Steeds blad wegharken, zodat het gazon genoeg lucht krijgt.

December: Kalk strooien om mosvorming tegen te gaan. Bij vorst en sneeuw zo weinig mogelijk over het gazon lopen.

 Een groen gazon zonder zorgen, bel ons!